Zet drukwerk om in coversies: zo haal je meer uit je marketingmix cover

Zet drukwerk om in coversies: zo haal je meer uit je marketingmix

Drukwerk kan veel meer zijn dan enkel een functionele brochure of catalogus. Met de juiste aanpak transformeer je drukwerk in een krachtige tool om meer leads of conversies te genereren. Hier zijn enkele tips om ze te bereiken én te meten.

Een uitmuntend design is key voor een professionele uitstraling

Het juiste design kan het verschil maken tussen drukwerk en drukwerk dat écht opvalt. In onze case voor TAO Architectuur zie je perfect hoe hoogwaardig drukwerk en design hand in hand gaan. Strakke lijnen, minimalistische vormgeving en een doordacht kleurgebruik creëren een visuele harmonie die past bij het merk. Dit soort doordacht design straalt professionaliteit uit en versterkt de merkidentiteit, wat cruciaal is om indruk te maken en verkoop te stimuleren.

Gebruik een duidelijke call-to-action (CTA)

Een CTA moet duidelijk en opvallend zijn. In de selfmailer van D’artagnan leidde de geïntegreerde actie (zoals een ticketaanbieding) tot directe respons en conversies. Zorg ervoor dat je boodschap niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook actiegerichte taal bevat die je doelgroep direct aanspreekt.

Personaliseer voor je doelgroep

Gepersonaliseerd drukwerk is een krachtige manier om de aandacht van je doelgroep te grijpen. Denk aan variaties in papier, afwerking, of inhoud die specifiek is afgestemd op de ontvanger. Dit verhoogt niet alleen de waardeperceptie, maar ook de kans op respons.

Meer informatie over gepersonaliseerd drukwerk vind je hier.

Creëer een consistente merkbeleving

Je drukwerk moet in lijn zijn met de rest van je marketingstrategie. Een prachtig voorbeeld hiervan is het vastgoeddrukwerk voor project Laurel van Vlassak Verhulst, dat met zijn hoogwaardige afwerking en consistente merkboodschap de merkwaarde versterkte. Dit helpt om je merk betrouwbaar en professioneel te positioneren, wat weer leidt tot meer conversies.

Meet het succes van je campagne via qr-codes

Drukwerk kan een krachtige aanvulling zijn op je digitale marketing. Combineer een direct mailing bijvoorbeeld met een online actiepagina of een QR-code die leidt naar een gepersonaliseerde landingspagina. Een schoolvoorbeeld is ons eigen STOEFBOEK, waarbij lezers extra informatie over onze projecten kunnen ontdekken, terwijl wij waardevolle data verzamelen over welke projecten het meest in de smaak vallen.

Investeer in een kwalitatieve QR-code generator, zoals Uniqode. Hiermee kun je scangegevens meten, codes traceren, personaliseren en in elk gewenst formaat downloaden. Bovendien blijven je codes permanent beschikbaar, in tegenstelling tot gratis alternatieven.

Wil je je drukwerk echt omzetten in conversies? Investeer in kwaliteit, personalisatie en een sterke call-to-action. Door drukwerk slim te integreren in je marketingstrategie kun je niet alleen leads genereren, maar ook een blijvende indruk achterlaten bij je doelgroep. Samenwerken? Contacteer ons.